Donizettis lystige buffo opera

Sæsonens sidste operaforestilling er Donizettis herlige komedie, Don Pasquale.

Den ældre, rige ungkarl Don Pasquale har besluttet sig for at gifte sig – mest af alt for at irritere sin nevø Ernesto og gøre ham arveløs, fordi han nægtede at gifte sig med den rige pige, Don Pasquale havde udset ham. Det vil Ernesto imidlertid ikke, da han elsker Norina. Don Pasquale beder doktor Malatesta om hjælp til at finde en ung kone. Hvad han dog ikke ved er, at Malatasta er ven med Norina og Ernesto. Sammen spinder de tre et net om Don Pasquale.

Norina må udgive sig for Malatestas fromme søster Sofronia og gifte sig med Don Pasquale, hvorefter hun forvandler sig til en djævel, hvis eneste mål er er gøre livet surt for Don Pasquale. Det ender selvfølgelig med at Don Pasquale giver fortabt, at Norina giver sig til kende, og at de to unge elskende får hinanden. Alt vil Don Pasquale tilgive for at slippe ud af det ægteskab.

Don Pasquale er iscenesat af instruktør Guido Paevatalu og er arrangeret for kammerensemble bestående af violin, cello og klarinet af kapelmester Leif Greibe. Operaen synges på dansk. Varighed ca. 2 1/2 time.

KØB BILLET NU

Menu