Vi har haft bragende succes med Farinelli i den forgangne sæson, og glæder os til at spille den for endnu flere i de danske teaterforeninger i 2022/2023.

Emils Reesens Farinelli er en dansk operette, der med stor munterhed beskriver sangens og musikkens opmuntrende og helbredende virk­ning. Den er skrevet i 1941, og er nok tænkt som en tiltrængt afveksling fra 2. verdenskrigs triste hverdag. Den er særdeles frit baseret på den historiske kastratsanger Farinellis liv og for­skellige tidligere dramatiseringer. Mange af de iørefaldende melodier er siden blevet folkeeje.

Guido Paevatalu har i samarbejde med titel­ rolleindehaver Niels Jørgen Riis og kapelmester Leif Greibe bearbejdet Mogens Dams oprin­delige tekst til en mere nutidig version med et personligt islæt. Handlingen er et sprudlende drama om bortførsler, statskup, utroskab, rænkespil og sågar den spanske inkvisition – altsammen uden at det nogensinde bliver rigtigt farligt. En forestilling med gennemslagskraft og masser af godt humør!

Medvirkende

Niels Jørgen Riis, Guido Paevatalu, Signe Asmussen, Camilla Illeborg, Julie MeeRa Albertsen, Jasia Julia Nielsen, Emma ­Oemann,­ Mogens ­Gert­ Hansen, ­Teit­ Kanstrup,­
Josefine­ Andersson, Hans ­Lawaetz,­ Torleif­ Steinstø.

Kapelmester:­ Leif­ Greibe.­

Instruktion og scenografi:­ Guido ­Paevatalu.­

Varighed: 2 ­timer­+­pause

Niels Jørgen Riis, og hans tenor var hjertegribende lyrisk og med en krystalklar tekstudtale og den élan, som rollen fordrer. Han sang de iørefaldende numre med sjæl og charme og musikalsk overskud. Det var tydeligt, at publikum havde savnet kunstnerne lige så meget som den modsatte vej.

— Sanne Caft, Ascolta

Kompagniet har sikret sig et sandt trumfkort med Niels Jørgen Riis, som i enhver henseende magter det krævende parti, der med tindrende tenorsølv og uimodståelig charme fylder scenen ud fra start til slut. Guido himself spiller ved fuld stemmepragt rollen som den drabelige sørøverkaptajn Domingo, der tudbrølende i spidsen for sin piratbande benåder Farinelli fra at gå planken ud. Så skøn en stemme må ikke gå tabt. Sangen har vinger!

— Otto Pretzmann, Nordjyske

Menu