Puccinis operaklassiker

La Bohème er en af de helt store operaklassikere, et gribende kærlighedsdrama. Operaen havde sin førsteopførelse på Teatro Regio i Torino d. 1. februar 1896. Operaen er i 4 akter med musikalsk ledsagelse af en klaverkvartet.

Handlingen foregår i Paris i 1830’erne. Her møder vi en juleaften, på et iskoldt loftskammer i latinerkvarteret, en flok fattige unge kunstnere. De er opfyldt af ungdommens livsmod og parate til at konfrontere skæbnen med hvad end den måtte byde på. Det gælder ikke mindst den tuberkuloseramte Mimì og digteren Rodolfo, som på denne aften forelsker sig hovedkulds i hinanden med en så glødende kærlighed at ethvert hjerte må smelte.

La Bohème er én af de mest elskede operaer i verden og derfor også et rigtig godt sted at starte, hvis man ikke har set en opera før. Her er den iscenesat som intim kammeropera i en klassisk opsætning af instruktør Guido Paevatalu, mens partituret er arrangeret for kammerensemble af kapelmester Leif Greibe. Opsætningen er et samarbejde mellem guidOpera og Helsingør Kammeropera. Operaen synges på originalsproget italiensk og indstuderes senere på dansk.

Operaen er arrangeret for kammerensemble bestående af violin, bratsch, cello, klarinet og klaver.
Operaen er i 4 akter og synges på italiensk. Varighed ca. 2  1/2 time inkl. pause.

ISCENESÆTTELSE   Guido Paevatalu
KAPELMESTER   Leif Greibe
RODOLFO   Niels Jørgen Riis
MIMÌ   Camilla Illeborg
MARCELLO   Guido Paevatalu
MUSETTA   Elsebeth Dreisig/Julie MeeRa Albertsen
SCHAUNARD   Frederik Rolin/Jakob Vad
COLLINE   Joel Kyhle
BENOIT/ALCINDORO   Jens Bové

Musikere fra Det Kongelige Kapel.

Menu