Jasia Julia Nielsen

Jasia Julia Nielsen (mezzosopran) studerede Bühnen- und Konzertgesang på Musikhochschule Lübeck, hvor hun sang roller som bl. a. Cherubino (Le Nozze di Figaro), Dorabella (Cosi fan Tutte), Zita (Gianni Schicchi) samt Dido (Dido and Aeneas) og Alten i Four Note Opera for “Junge Oper Lübeck”. 

Jasia har desuden sunget Olga i Tjajkovski’s Eugene Onegin for Oxford City Opera, 2. Dame og Knabe i Der Zauberflöte for Opera del Mar (London), medvirket i Kniven af Holmboe for Kammeroperaen, Armando di Gondì i Donizetti’s Maria di Rohan for Bel Canto Selskabet. Hun sang Abenameth i en moderne førsteopførelse af Balducci’s “Boabdil Re di Granata” for Festivalen ’Rossini in Wildbad’ og i Århus sommeroperas opsætning af Figaros Bryllup sang hun rollen som Cherubino i. I 2013 var hun med det Kongelige Teater/ GuidOpera på turné som Mercedes i Carmen. Jasia har deltaget i en række mesterkurser bl.a. med Vera Rosza, Felicity Lott, Graham Johnson og Raul Gimenez. Jasia er desuden en aktiv lied- og koncertsanger, og har været solist i bl. a. Messias (Händel), Juleoratoriet (Bach), Requiem (Mozart, Fauré og Durufle) og Haydn’s Stabat Mater med Christ Church Cathedral Choir, Oxford. 

Som liedsanger har hun sunget koncerter ved Oxford Lieder Festival, Chelsea Schubert Festival og bel canto festivalen Rossini in Wildbad. Hun har optrådt til foyer koncert på Malmö Opera og the Austrian Cultural Institute i forbindelse med cd udgivelsen af “Engel Lund’s book of folk songs” for Nimbus Records.

Menu