Nina Reintoft

Mit navn er Nina Reintoft, jeg er cellist og har gennem de sidste små 20 år spillet i Det Kgl Kapel. Selv om det efterhånden er blevet til rigtig mange aftener i orkestergraven er jeg stadig virkelig glad for mit job og alle mine dejlige kolleger!

Jeg begyndte på konservatoriet i Århus i 1989 men fandt i løbet af studietiden vej til København. Her spillede jeg bl.a. med i KYS (Københavns Yngre Strygere) og spillede også enkelte koncerter med KUSO og Lyngby-Tårbæk symfoniorkester og husker med glæde på en række koncertoplevelser – og ture – hvor blandingen af brændende musikalsk engagement samt dygtige amatører og studerende fik taget til at lette.

Jeg elsker at spille kammermusik, særligt strygekvartet og har spredt mig over genrerne lige fra moderne musik med Ensemble 2000 til wienermusik med Wienertrioen. De sidste mange år er det fortrinsvis blevet til mindre projekter til vores Takkelloft-koncerter, Kapellets kammermusik-serie. Jeg har spillet sonate-koncerter med pianisten Malene Thastum, skolekoncerter med Fabella Kvartetten og masser af strygekvartet-koncerter med Helios Kvartetten og Calda Kvartetten. De seneste år har jeg spillet en del kammer-opera, hvilket er sjovt fordi det bringer operaen rigtig tæt på publikum og har en intimitet som selvfølgelig er sværere at nå fra orkestergraven og de store scener.

Privat bor jeg i et hus på Amager med min mand Jens og vores to børn Solvej og Jonas.
I min fritid løber jeg ture på Amager Fælled, læser bøger samt laver og spiser god mad og vil bl.a. gerne bruge tid på at vandre og tage på ture i naturen.

Menu