Richard Krug

Richard Krug kom til Danmark i 1998 og har siden vundet stor respekt som solocellist i Sjællands Symfoniorkester. Han har desuden løbende etableret sig som en efterspurgt kammermusiker og solist. Richard har uddannet sig på Hochschule der Künste Berlin hos Prof. Markus Nyikos og afsluttede sine studier, sidst i solistklassen, med debutkoncerten i 1997. Sideløbende med sine studier deltog han i solo- og kammermusikmasterclasses med Siegfried Palm, Melos-kvartetten, Lassalle-kvartetten, Alban Berg Kvartetten m.fl. og var gennem flere år solocellist i Junge Deutsche Philharmonie.

Han har været kontraktansat i Berlins førende operahus, Deutsche Oper Berlin. Richard har i flere år været medlem af den international prisbelønnede Minguet-Quartett i Köln. Ensemblet turnérede i det meste af Europa, og har ved siden af mange radiotransmitterede koncerter og cd-indspilninger været tilknyttet konservatoriet i Düsseldorf som gæstelærere.

Han optrådte sammen med kvartetten og som solist ved bl.a. Salzburger Musikfestspiele, Oberstdorfer Musiksommer, Dresdner Musikfestspiele og Schleswig Holstein Musikfestival. Desuden har Richard Krug skrevet mangfoldige arrangementer, sidst The Medley for sopran og celloensemble over Porgy og Bess (uropført 2005) og À la Manière de Carmen – Une Anthologie pour Dix Violoncelles (2006).

Menu